Nieuwe kortfilm ingeblikt voor project ‘Jeugd en toegankelijkheid’

vrijdag 14 juli 2017

Op donderdag 13 juli namen vijf kinderen deel aan de opnames van een kortfilm voor het project ‘Jeugd en toegankelijkheid’. Jeugd en Toegankelijkheid loopt al dertien jaar in onze gemeente, en het oude demonstratiefilmpje was dringend aan vernieuwing toe. Het project maakt kinderen van het vijfde en zesde leerjaar bewust van de (on)toegankelijkheid en de beperkingen die mensen met een handicap dagelijks ondervinden.

De opnamedag was één van de vele activiteiten binnen het vrijetijdsprogramma Grabbelpas en werd georganiseerd in samenwerking met Amateurfilmers Mol (Afm), het OCMW, dienst seniorenplus en de adviesraad voor personen met een handicap. De deelnemende kinderen acteerden zelf mee in het filmpje en ondervonden aan den lijve waar eventuele moeilijkheden zich kunnen voordoen. Het werd een leuke en leerrijke dag. Het gemeentebestuur bedankt iedereen die z’n steentje bijdroeg.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, diensteniorenplus@gemeentemol.be