Gedenksteen gesneuveld soldaat 1944 brug Donk verplaatst

donderdag 3 augustus 2017

Tegen de helling van de brug in Donk bevond zich een gedenksteen ter nagedachtenis van Walter Archer, een Brits soldaat die daar op 19 september 1944 sneuvelde. De steile helling van de brug en de omheining van De Scheepvaart nv maakten het gedenkteken zeer moeilijk bereikbaar. Het gemeentebestuur wil het gedenkteken in ere herstellen en verplaatste de steen daarom op donderdag 3 augustus naar een meer toegankelijke plaats ter hoogte van Donk 106 langs de zijweg richting de kantoren van De Scheepvaart nv.

De stoffelijke resten van Walter Archer werden destijds aan de gedenksteen begraven. In 1945 werden deze overgebracht naar de militaire begraafplaats in Kasterlee. De gedenksteen bleef ter plaatse aan de brug in Donk. Eenmaal de gedenksteen verplaatst is, kunnen bezoekers er rustig parkeren en in alle veiligheid even halt houden.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be