Betonnen wegdek N71 in Rauw wordt vervangen door asfalt: “Meer rijcomfort en minder geluid”

Gepubliceerd op  dinsdag 19 december 2023 om 9.55 uur

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in 2024 het vervangen van het noordelijk deel (kant Rauw) van het betonnen wegdek van de Zuiderring (N71) door asfalt. De werken situeren zich tussen de kruispunten met de F.S. Emsenslaan en de Postelsesteenweg (N136). Momenteel loopt de aanbestedingsprocedure voor het aanstellen van een aannemer. De exacte timing is nog niet bekend. Hierover volgt later verdere info. Het gemeentebestuur is tevreden over dit voornemen van AWV en hoopt dat ook de andere zijde van de Zuiderring in een latere fase zo snel mogelijk aan bod komt. 

Het betonnen wegdek van de Zuiderring (N71) is na decennialang intensief gebruik aan vervanging toe. Naast het rijcomfort voor de weggebruikers verlaagt een nieuw wegdek in asfalt ook het geluid voor de omwonenden. Vooral de inwoners van Rauw zijn al langer vragende partij voor deze ingreep.

Verschillende fases

De vervanging van het betonnen wegdek verloopt in verschillende stappen. In 2024 komt de eerste fase aan bod. Het Agentschap Wegen en Verkeer koos ervoor om te starten met het betonnen wegdek langs de zijde van Rauw, ter hoogte van de bewoning. Wanneer de andere zijde van de Zuiderring én het stuk tussen de Postelsesteenweg en de Simonsebrug worden aangepakt, is nog niet geweten. Dat is afhankelijk van het investeringsprogramma van AWV voor de komende jaren.

Timing

Pas wanneer de aannemer definitief is aangesteld, kan AWV een definitieve planning opmaken. Vermoedelijk vinden de werken in 2024 plaats. Tijdens de werken wordt alle verkeer over het zuidelijk deel van de Zuiderring geleid, met telkens één rijstrook per rijrichting.

Meer info: projectpagina website Agentschap Wegen en Verkeer