Boeretangsedreef volledig open vanaf vrijdag 1 december

Gepubliceerd op  donderdag 30 november 2023 om 14.20 uur

In de loop van vrijdag 1 december verdwijnen de tijdelijke verkeerslichten in de Boeretangsedreef en gaat de straat opnieuw volledig open voor alle verkeer. Ook de Peperstraat – Goorstraat is vanaf dan langs beide zijdes opnieuw volledig toegankelijk. Daarnaast geven we een overzicht van de stand van zaken in de overige werfzones. De komende dagen ontvangen de bewoners van het projectgebied nog een uitgebreidere informatiebrief met extra info over de stand van zaken en de verdere planning.

Tussen Achterbos en Bruggeske

De nutsmaatschappijen werken de komende weken verder in de bermen zodat na de kerstvakantie de aanleg van de betonnen fietspaden kan starten. Ook de betonnen aanzet van de Sint-Apollonialaan ter hoogte van het kruispunt met Achterbos wordt aangelegd.

Tussen Bruggeske en Dominic Saviostraat

De aannemer werkt de komende weken door aan de ondiepe regenwaterriolering. Nadien volgen de huisaansluitingen en de bovenbouw. Voor deze ondiepe riolering is geen bronbemaling vereist.

Tussen Dominic Saviostraat en Kruisberg

Hier wordt voorlopig niet gewerkt. Om hier riolering te plaatsen, is bronbemaling noodzakelijk. Door een overschrijding van het op te pompen jaardebiet kunnen we hier ten vroegste starten op maandag 15 januari.

Verdere planning

Voor de planning in 2024 zal de fasering herbekeken worden in functie van de diepte van de riolering en de grondwaterstanden. Zo vermijden we het probleem met de maximale bemalingsdebieten. We hopen met een aangepaste fasering en bijgestuurde werkwijze het tijdsverlies door de natte weersomstandigheden maximaal te beperken. Het is en blijft voor alle partijen de doelstelling om het volledige rioleringsproject eind 2024/in het voorjaar van 2025 af te ronden. Verdere informatie over het verloop van de werken in 2024 volgt afhankelijk van de voortgang van de werken en de weersomstandigheden.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur