Kapellestraat terug open, éénrichting op Turnhoutsebaan behouden

Gepubliceerd op  dinsdag 7 november 2023 om 9.23 uur

Vrijdag 10 november ging de Kapellestraat opnieuw open ter hoogte van de Turnhoutsebaan. Het éénrichtingsverkeer op de Turnhoutsebaan richting Dessel - tussen Bossestraat en Bossestraat – blijft behouden. Je kan de Kapellestraat dus alleen inrijden vanuit Mol en uitrijden richting Dessel. De aangepaste verkeersmaatregelen betekenen meteen ook dat de derde fase voor het vernieuwen van de nutsleidingen van start gaat. Mits gunstig weer en het uitblijven van onvoorziene omstandigheden op de werfzone hopen we dat tijdens de kerstvakantie opnieuw tweerichtingsverkeer op de Turnhoutsebaan mogelijk wordt. 

De werken in de derde fase vinden plaats aan de kant van de Postelarenweg. Ook aan deze zijde moeten alle ondergrondse nutsleidingen vernieuwd worden als voorbereiding op de heraanleg van het kruispuntencomplex Kapellestraat – Turnhoutsebaan – Postelarenweg in het voorjaar van 2024. Dit maakt dat de parkings van de handelszaken langs deze kant van de Turnhoutsebaan op sommige dagen en tijdstippen beperkt of tijdelijk niet bruikbaar zijn, afhankelijk van de voortgang van de werken.

  • Tijdens de derde fase gaat de aansluiting van de Kapellestraat met de Turnhoutsebaan opnieuw open. Het stukje Postelarenweg tussen de Turnhoutsebaan en de Bossestraat gaat volledig dicht.

  • We behouden het éénrichtingsverkeer naar Dessel op de Turnhoutsebaan tussen Bossestraat en Bossestraat.

  • Bestemmingsverkeer vanuit Dessel voor het Centrum (-3,5 ton) blijft rijden via de Bossestraat, waar ook éénrichtingsverkeer geldt. De aangepaste voorrangsregeling met de Postelarenweg en het afsluiten van de Dwarsstraat blijven behouden.

  • Verkeer vanuit Dessel met andere bestemmingen dan het Centrum rijdt ter hoogte van de verkeerlichten ofwel richting Achterbos (Millegem, Ezaart, Zuiderring Geel) ofwel richting Sluis (Gompel, Wezel, Rauw, Zuiderring Lommel).

  • Fietsers naar het Centrum blijven omrijden via de Bossestraat. Fietsers naar Dessel kunnen opnieuw via de Turnhoutsebaan rijden. De Violettenstraat en de Speelpleinstraat blijven afgesloten om sluipverkeer tegen te houden.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur