Vanaf 20 december tijdelijk tweerichtingsverkeer op Turnhoutsebaan

Gepubliceerd op  vrijdag 15 december 2023 om 8.45 uur

Op woensdag 20 december zijn de nutsmaatschappijen klaar ter hoogte van de kruispunten Kapellestraat – Turnhoutsebaan Postelarenweg. Vanaf dan geldt opnieuw tweerichtingsverkeer op de Turnhoutsebaan en vervallen alle extra verkeersmaatregelen. Op maandag 15 januari start de effectieve heraanleg van beide kruispunten en geldt opnieuw eenrichtingsverkeer op de Turnhoutsebaan richting Dessel. Om de hinder te beperken voeren we de werken uit in twee fases. De verkeersmaatregelen zullen hetzelfde zijn als tijdens de afgelopen nutswerken. Bekijk hier de brochure met alle maatregelen.

Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur werken samen voor een volledige heraanleg van het kruispuntencomplex Kapellestraat – Turnhoutsebaan – Postelarenweg. Door het plaatsen van conflictvrije verkeerslichten en extra voorzieningen voor fietsers en voetgangers verhoogt de verkeersveiligheid op dit drukke punt.

Heraanleg in twee fases

Nadat de nutswerken zijn afgerond, kan de aannemer aan de slag met de wegenwerken. We delen de heraanleg op in twee fases:

  • Fase 1 – kant Kapellestraat: vanaf maandag 15 januari tot eind februari.
  • Fase 2 – kant Postelarenweg: begin maart tot midden april.

Deze timing is onder voorbehoud van gunstig weer en onvoorziene werfomstandigheden.

Verkeersmaatregelen vanaf 15 januari (fase 1)

Op maandag 15 januari start de aannemer aan de kant van de Kapellestraat. We nemen aan die zijde het voetpad, fietspad, de parkeerstrook en een volledige rijstrook in beslag. Dat betekent dat de verbinding tussen de Kapellestraat en de Turnhoutsebaan voor een periode van een zevental weken afgesloten blijft.

Een overzicht van de verkeersmaatregelen die gelden tot eind februari:

  • Eénrichtingsverkeer op de Turnhoutsebaan van het Centrum richting Dessel.

  • Plaatselijk bestemmingsverkeer vanuit Dessel richting het Centrum rijdt via de Bossestraat.

  • Verkeer vanuit Dessel naar de N71 of andere gehuchten rijdt via Achterbos of Sluis.

  • Fietsers kunnen de Bossestraat in beide richtingen gebruiken. Fietsers richting Dessel kunnen ook via de Leenhofstraat, Chrysantenlaan en Violettenstraat fietsen.

  • De Violettenstraat en de Kapellestraat lopen dood op de Turnhoutsebaan. Hetzelfde geldt voor de Dwarsstraat ter hoogte van de Bossestraat. De Bossestraat krijgt ook voorrang op de Postelarenweg.

  • Alle opritten en parkings in de werfzone aan de kant van de Kapellestraat zijn niet bereikbaar voor auto’s. Te voet of met de fiets aan de hand kan je wel door.

Werken aan kant Postelarenweg (fase 2)

Als alles volgens plan verloopt, start de aannemer begin maart aan de kant van de Postelarenweg:

  • De Postelarenweg zal doodlopen op de Bossestraat.

  • De andere verkeersmaatregelen blijven hetzelfde, behalve de Kapellestraat die opnieuw opengaat. Je kan de Kapellestraat inrijden vanuit het Centrum en verlaten richting Dessel.

  • Alle opritten en parkings in de werfzone aan de kant van de Postelarenweg zijn niet bereikbaar voor auto’s. Te voet of met de fiets aan de hand kan je wel door.

Finale asfaltering en belijning

Op het einde van de werken sluiten we de volledige werfzone af voor de asfaltering en markering. Deze werken duren twee à drie dagen. Een exacte timing is nog niet gekend en is zeer weersafhankelijk. Verdere info volgt later. Zodra deze werken klaar zijn, gaat het nieuwe kruispuntencomplex volledig open.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur