Volgende fase rioleringswerken in Sint-Apollonialaan van start op 9 oktober

Gepubliceerd op  dinsdag 3 oktober 2023 om 8.08 uur

Maandag 9 oktober start de volgende fase van de rioleringswerken in de Sint-Apollonialaan. Deze fase omvat het gedeelte tussen Bruggeske en het kruispunt met de Postelarenweg. Het kruispunt met de Postelarenweg wordt nog niet opgebroken en blijft dus bruikbaar, met uitzondering van de rijrichting naar Bruggeske. De aannemer informeert de betrokken bewoners van deze fase met een bewonersbrief.

Alle informatie over het rioleringsproject Sint-Apollonialaan vind je via www.gemeentemol.be/sint-apollonialaan.

Stand van zaken?

De rioleringswerken situeren zich momenteel op drie locaties.

  • De aannemer legt momenteel de persleiding aan onder het betonnen wegdek in de Boeretangsedreef, tussen het pompstation en de Peperstraat.
  • In de Peperstraat en Goorstraat is de persleiding inmiddels geplaatst en worden de betonnen boordstenen gegoten, waarna ook rijwegfundering en de eerste asfaltlaag kan aangebracht worden.
  • In de Sint-Apollonialaan tussen Bruggeske en Achterbos zitten de werken in de afwerkingsfase. De eerste onderlaag in asfalt is geplaatst. De nutsmaatschappijen voeren in de bermen nog de nodige werken uit aan de nutsleidingen. Daarna start de realisatie van de nieuwe vrijliggende fietspaden.  

Volgende fase

De volgende fase in de Sint-Apollonialaan tussen Bruggeske en het kruispunt met de Postelarenweg omvat in totaal een 700 meter.

Na de opbraakwerken van de bestaande verhardingen vanaf maandag 9 oktober, start de aannemer met het plaatsen van een gescheiden rioolstelsel en het doortrekken van de persleiding. Nadien volgt de afwerking met de nieuwe fundering, de boordstenen, de fietspaden aan beide zijden en de wegopbouw. Dit gedeelte van de Sint-Apollonialaan wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners krijgen van de aannemer verdere informatie over de bereikbaarheid.

Bakkerij Dries in de Sint-Apollonialaan blijft ook tijdens de graaf- en rioleringswerken altijd te voet bereikbaar via de nabijgelegen Dominic Saviostraat, zijstraat van Bruggeske.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur