Naar inhoud
Gemeente Mol

Radio Mol spreekt Molse shoppers aan: “Loop jij in de juiste richting?"

IMG_20200513_132526424
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 13 mei 2020

Met een leuk radiospotje roept onze lokale radiozender Radio Mol shoppers op om het juiste voetpad in onze handelskern te gebruiken. Het spotje van een halve minuut speelt elke twee à drie liedjes doorheen de geluidsboxen in onze winkelstraten. Radio Mol ging op verzoek van het gemeentebestuur en de Handelaarsvereniging Centrum meteen creatief aan de slag. De basisboodschap luidt ‘Veilig shoppen in Mol. Dat doen we altijd ‘rechts in, rechts uit’. Beluister hier het spotje.

Om contacten van minder dan 1,5 meter maximaal te vermijden, voerde het gemeentebestuur voor de voetpaden van de handelskern begin deze week een aangewezen wandelrichting in. Dit geeft ruimte aan de eventuele wachtrijen voor de winkels. Bovendien moeten voetgangers elkaar niet langer kruisen. Deze wandelrichting – steeds rechts van de rijbaan - wordt aangegeven via grote borden en met talrijke geschilderde pijlen op de grond. Ook hangen er affiches in de winkels die het principe ‘Rechts in, rechts uit’ benadrukken.

Duidelijker maken
Na een evaluatie van de eerste winkeldagen stellen we vast dat de wandelrichting voor heel wat mensen nog wennen is, wat we zeker begrijpen. Daarom ondernemen we enkele bijkomende initiatieven om de wandelrichting duidelijker te maken, waaronder extra pijltjes (kleine stickers) op de voetpaden. Ook het spotje via de geluidsboxen vormt een extra steuntje voor onze Molse shoppers voor het opvolgen van de richtlijnen.  

Hieronder vind je de tekst van het spotje:

Hé, jij daar? Ja, jij! Loop jij in de juiste richting?

Veilig winkelen in Mol. Dat doen we altijd ‘rechts in, rechts uit’.

In het handelscentrum gebruiken we de stoepen aan de rechterkant van de rijbaan.

Zo wandelen we met z’n allen in dezelfde richting en houden we gemakkelijk afstand. Corona, weet je wel.

Moet je toch de andere richting uit? Kijk goed uit en steek veilig de straat over. Alvast bedankt!

Nieuwe geluidsboxen
Toevallig werden ook afgelopen week nieuwe geluidsboxen in het Centrum geïnstalleerd. Deze moderne boxen zorgen voor een betere geluidskwaliteit voor de shoppers, zonder dat dit de bewoners hindert. De nieuwe geluidsboxen worden de komende dagen verder afgestemd.

Meer info: Radio Mol, 014 31 85 71, info@radiomol.be