Naar inhoud
Gemeente Mol

Treft corona ook onze zustergemeenten Santo Tomás en Kara Kara?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 15 mei 2020

Op vrijdag 15 mei mailt het gemeentebestuur een extra nieuwsbrief over onze zustergemeenten naar de vele sympathisanten. Hierin lezen zij hoe de coronacrisis ook onze partners in Santo Tomás en Kara Kara treft. Daarnaast is het een warme oproep om beide projecten te steunen nu een deel van fondsenwervende activiteiten door de coronamaatregelen wegvallen. 

Download hier de nieuwsbrief.

Benieuwd naar hoe onze partners in het Zuiden deze coronacrisis beleven? We namen contact op met Julio Rivas, coördinator van de stedenband in Santo Tomás en Mamane Barazé, coördinator van de projecten in Kara Kara.

Santo Tomás, Nicaragua

Onze partners in Nicaragua maken zich zorgen over de gevaren van een besmetting met het coronavirus. Op 5 mei waren er nog geen bevestigde gevallen in Santo Tomás en ook de besmettingsgraad in Nicaragua was beperkt. Kan het volksziekenhuis een mogelijke crisissituatie aan? Loopt de werking van de Clinica popular normaal door? Social distancing is wellicht onmogelijk in de kinderrefter? Zijn de scholen open? Wat zijn de financiële gevolgen voor de stedenbandwerking? Heeft Inhijambia haar werking bijgestuurd?

Kara Kara, Niger

Ook Niger ontsnapt niet aan het coronavirus. Vanaf de ontdekking van de eerste besmetting in Niger – een handelaar die in verschillende buurlanden had rondgereisd – kondigde de regering maatregelen af. Hoe is de algemene toestand in Niger, en Kara Kara in het bijzonder? Hoe reageren de mensen? Wat is de situatie in de gezondheidsposten en de scholen. Welk belang hebben de waterpompen? Worden het geitenproject en het tuinbouwproject nog opgevolgd? Vrees je lokale voedseltekorten of hongersnood?

Lees het boeiende relaas van Julio Rivas en Mamane Barazé in deze extra corona-editie van de nieuwsbrief.

Steun onze zustergemeenten

Nu een deel van de fondsenwervende activiteiten door de coronamaatregelen werd geannuleerd, roepen we onze inwoners op om de partners in onze zustergemeenten nu meer dan ooit te steunen. Je vindt alle info in de nieuwsbrief of op www.nicamol.be en www.karamol.be.

De extra nieuwsbrief is een initiatief van het Nicaraguacomité, het Kara Karacomité en het gemeentebestuur (dienst ontwikkelingssamenwerking), met dank aan alle partners die onze projecten al steunen. Wens je regelmatig nieuws te ontvangen uit onze zustergemeenten? Teken dan in op de nieuwsbrief: stuur een mailtje naar nicacomitemol@hotmail.com en info@karamol.be.

Meer info: dienst ontwikkelingssamenwerking, 014 33 15 63 of 014 33 15 51, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be