Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur informeert jeugdverenigingen over actuele regels

0412 gemeentebestuur informeert jeugdverenigingen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 7 december 2020

Op vrijdag 4 december informeerde het gemeentebestuur alle Molse jeugdverenigingen over de actuele maatregelen voor het organiseren van activiteiten. Met de mailing geven we een antwoord op de vele vragen die de verenigingen hebben. Het gemeentebestuur is trots op de  vele creatieve inspanningen die jeugdverenigingen leveren om hun leden een online activiteitenaanbod aan te bieden. Dit online aanbod zal voortgezet worden voor de +12-jarigen. Voor de -12-jarigen behoren activiteiten in openlucht opnieuw tot de mogelijkheden.

Op vrijdag 27 november besliste het overlegcomité over de geldende coronamaatregelen. Er werden geen nieuwe beslissingen genomen voor jeugd, waardoor de huidige federale en Vlaamse maatregelen gelden tot 15 januari.

Wat betekent dit concreet voor de jeugdverenigingen?

Enkel voor -12-jarigen kan het jeugdwerk doorgaan volgens onderstaande regels:

  • Alle activiteiten gebeuren in openlucht.
  • De groepen bestaan uit maximum 50 personen zonder afstand tussen de kinderen.
  • Leiding draagt altijd een mondmasker.
  • Activiteiten met overnachtingen zijn tijdelijk niet toegestaan voor -12-jarigen.

Voor de +12-jarigen is het nog niet mogelijk om jeugdbewegingsactiviteiten te organiseren.

Niet verplicht

Het organiseren van activiteiten voor de jeugdbeweging kan en mag, maar moet niet. Het blijft belangrijk dat de leidingsploeg zich comfortabel voelt bij het organiseren van de activiteiten. Het gemeentebestuur heeft er alle begrip voor als bepaalde verenigingen beslissen om tijdelijk geen fysieke werking in te richten.  

Goed bezig!

We zijn enorm trots op de creativiteit die de jeugdverenigingen aan de dag legden de afgelopen maanden. Ze zochten volop naar alternatieven om kinderen en jongeren vanop afstand toch een activiteitenaanbod aan te bieden!

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportactiviteiten@gemeentemol.be