Met je gezin op reis in Europa? Vraag tijdig een Kids-ID aan voor je kinderen

Kids-ID

vrijdag 28 mei 2021

Ga je met je gezin op reis in Europa? Vraag dan zeker een Kids-ID aan voor je kinderen jonger dan twaalf jaar. Een Kids-ID is verplicht voor reizen binnen de Europese Unie (en enkele andere landen). De aanvraag van een Kids-ID duurt ongeveer twee à drie weken. Wacht dus niet te lang om je kaart aan te vragen en maak een afspraak bij onze dienst bevolking. Je maakt online of telefonisch een afspraak op het nummer 014 33 07 16.

De Kids-ID’s zijn onlangs vernieuwd en zien er heel anders uit. De kaart is nu gelijkaardig aan de vernieuwde elektronische identiteitskaart (eID). Ze hebben een contactloze chip op de achterkant van de kaart, het rijksregisternummer van het kind op de voorkant en een geperforeerde foto op de achterkant. De nieuwe Kids-ID is moeilijker te vervalsen door de hoge kwaliteit van veiligheidselementen.

Heeft je kind nog een ‘oud’ model van de Kids-ID, maar is dit nog geldig? Dit moet niet vernieuwd worden en je kan er ook mee reizen in Europa.

Hoe aanvragen?

Je maakt een afspraak bij onze dienst bevolking. Dit doe je bij voorkeur online. Lukt het niet? Maak dan telefonisch een afspraak via 014 33 07 16.

Tijdens je afspraak kom je samen met je kind naar de bevolkingsdienst en breng je het volgende mee:

• (eventueel) de huidige Kids-ID
  • 1 recente pasfoto

Kostprijs?

De aanvraag voor een Kids-ID kost 7 euro, een spoedprocedure loopt al snel op tot 130 euro.

Uiteraard moet je reis volledig in orde zijn met de coronaregels.

Meer info: bevolkingsdienst, 014 33 07 16, bevolkingsdienst@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/kidsid