Grote bosbrandoefening in Balen op zaterdag 9 oktober, mijd omgeving Keiheuvel

0710 brandoefening Balen
donderdag 7 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober gaat in buurgemeente Balen op de Keiheuvel en De Most een grootschalige bosbrandoefening door voor de hulpdiensten met een 150-tal deelnemers. In de voormiddag zijn er workshops voor de brandweer. In de namiddag volgt een grote bosbrandoefening met de inzet van korpsen uit maar liefst zeven brandweerzones met een 50-tal voertuigen, een blushelikopter en ondersteuning vanuit Nederland.

Wie niet in de buurt moet zijn (waaronder ook het wandelgebied achter de speeltuin en de omgeving van het vliegveld) blijft er beter weg. Speeltuin Keiheuvel is wel toegankelijk. In de 17e Escadrille Lichtvliegwezenlaan geldt die dag een snelheidsbeperking van 30 km/u door het aan- en afrijden van hulpdiensten. De Pelterweg is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer, dus ook als fietser of wandelaar te mijden.

Risico op bosbranden toegenomen

Het risico op grote bosbranden in de streek is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Zeker in een bosrijke regio als de onze is een goede voorbereiding/oefening daarom cruciaal. Brandweer zone Kempen neemt het voortouw in deze bosbrandoefening. Ook Brandweer post Mol doet mee. Onder andere de gemeente Balen en Aeroclub Keiheuvel stellen mee hun domeinen ter beschikking en zorgen voor logistieke ondersteuning.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be