Naar inhoud
Gemeente Mol

Als zorgverlener nog niet uitgenodigd voor je extra prik?

Knipsel
dinsdag 23 november 2021

Zorgverleners die nog niet zijn uitgenodigd voor de extra prik, kunnen zelf in www.myhealthviewer.be controleren of ze al in aanmerking komen. In vergelijking met de oorspronkelijke vaccinatiecampagne bestaat er voor de extra prik geen Vlaamse ‘sta ik op de lijst’-tool meer. Wie als zorgverlener vaststelt dat hij geen uitnodiging ontvangt, kan daarom terecht bij het meldpunt van eerstelijnszone Baldmore.

Midden december lanceert de Vlaamse overheid een online registratiesysteem voor Vlaamse zorgaanbieders die deel uitmaken van deze doelgroep, maar nog geen uitnodiging ontvingen. Vanuit het vaccinatiecentrum Baldemore hebben we jammer genoeg geen inzicht in de lijst van Vlaamse zorgaanbieders en kunnen we deze ook niet zelf aanvullen.  

 

Controleren via My Healthviewer

Via www.myhealthviewer.be kan je zelf nakijken of je als zorgverlener geregistreerd staat en in aanmerking komt voor een boostervaccin. Navigeer hiervoor naar ‘Mijn covid-19 info’ >’Uitnodigingen’.

Bij de controle in MyHealthviewer zie je meteen ook door welke organisatie of instelling en wanneer je als zorgaanbieder werd geactiveerd. Als je status ‘Geactiveerd’ staat, ontvang je normaal gezien automatisch een uitnodiging wanneer er voldoende tijd verstreken is na jouw basisvaccinatie.

Als je in aanmerking komt, zie je bovenaan een tweede nieuwe activatiecode. Deze code kan je – als je nog geen uitnodiging hebt ontvangen – gebruiken voor het inboeken voor de extra prik. Je kan met deze activatiecode meteen via https://test-vaccincentre.doclr.be/ zelf online een afspraak boeken in ons vaccinatiecentrum. De mogelijke prikdata en vrije momenten verschijnen op je scherm.

Lokaal meldpunt

Eerstelijnszone Baldemore beschikt over een eigen meldpunt waar zorgverleners die onterecht geen uitnodiging ontvangen, zich kunnen melden. Dit kan via het mailadres vaccinatie@elzbaldemore.be. Zorg in je mailtje voor voldoende informatie (erkenning, visum, riziv,…) en/of bewijsmateriaal dat je tot de categorie van zorgverleners behoort.

 

Prikdagen in optie

Dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum hebben we voor de komende weken al heel wat ‘prikdagen’ in optie. Dit betekent dat we vrijwel meteen uitnodigingen versturen wanneer er uit te nodigen personen verschijnen in de Vlaamse uitnodigingsdatabank. Dat geldt voor alle doelgroepen, dus zeker ook voor de zorgaanbieders.

Meer info: Vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be